MARDİN ECZACI ODASI ODA HABERLERİ SGK DOZ DÜZELTME İŞLEMLERİ HAKKINDA

SGK DOZ DÜZELTME İŞLEMLERİ HAKKINDA

SGK Kavaklıdere Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderilecek doz düzeltme dilekçelerde aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi, işlemlerin kısa sürede tamamlanarak hasta mağduriyetinin önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Yeni reçete dozu ile eski reçetelerde düzeltme talep edilmektedir ancak, reçete veya raporu düzenleyen hekim tarafından, ilacın hangi tarihten itibaren bu dozda kullandığını, dozun sehven hatalı yazıldığını açıklayan bir yazı düzenlenmesi ve dilekçe ekinde bu yazının gönderilmesi halinde düzeltme işlemi yapılabilecektir. İlaçlara ait ilgili rapordaki dozların doğru olması gerekmektedir. Ekinde ilgili yazı bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Ayrıca, Medula eczane sistemi ilaç bilgisi kayıtlarına göre tedavi şeması istenen ilaçlar için (farklı farmasötik formları için değişebilmektedir.) raporda günlük kullanılacak doz miktarı olarak belirtilmiş olmalıdır.

İlaç değişiminde, ilaç değişiminin tıbbi gerekçesinin belirtildiği doktor yazısının dilekçe ekinde gönderilmesi halinde düzeltme yapılacaktır.

Doz Düzeltme Dilekçesi İçin Tıklayınız.

31.07.2017 - Okunma Sayısı : 597