MARDİN ECZACI ODASI ODA HABERLERİ SİKLOSPORİN İÇEREN GÖZ DAMLASI (RESTASİS, DEPORES, TEARON) RAPORLARI HAKKINDA DUYURU

15 EKİM 2016'DAN ÖNCE DÜZENLENMİŞ SİKLOSPORİN İÇEREN GÖZ DAMLASI (RESTASİS, DEPORES, TEARON) RAPORLARI EN SON 14.10.2017 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR.

15.10.2016 tarihinde yürürlüğe giren ilgili SUT maddesinde yapılan değişiklik ile Siklosporin içeren göz damlaları Raporlarının süresi 12 ay olarak yeniden düzenlenmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 17.10.2016 tarihli “Sağlık Uygulama Tebliğinin İlaçla İlgili Maddeleri Hakkında“ duyurusunda, 15.10.2016 tarihinden önce düzenlenmiş raporların süresi sonuna kadar geçerli olduğu, ancak yeni düzenlenen SUT maddelerinde belirtilen rapor sürelerini aşamayacağı belirtilmişti.

Buna göre 15.10.2016 tarihinden önce çıkarılmış Siklosporin içeren göz damlaları (Restasis, Depores, Tearon) Raporlarının en son geçerli olduğu tarih 14.10.2017'dir.

Herhangi bir kesinti ile karşılaşmamak için rapor bitiş tarihi 14.10.2017'den sonrası için düzenlenmiş Siklosporin içeren göz damlaları (Restasis, Depores, Tearon) Raporlarına istinaden, Medula'dan provizyon alınabiliyorsa bile ilaçların, 14.10.2017 tarihini geçmeyecek şekilde verilmesi önem arz etmektedir.

43.Bölge Mardin Eczacı Odası
Danışman Eczacılık Komisyonu