MARDİN ECZACI ODASI FLASH HABERLER TERAZİLERİN PERİYODİK MUAYENE İŞLEMLERİ

TERAZİLERİN PERİYODİK MUAYENE İŞLEMLERİ

Bilindiği üzere 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereği Ölçü ve Ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene ve damgalanması zorunlu olup; aynı kanun 17.ve 19 maddesine göre de muayenesi yapılacak Ölçü ve Ölçü Aletlerinin muayene giderlerinin gerçek veya tüzel kişilerin tarafından karşılanması gerekmektedir.

Tartım kapasitesi 2000 kg’a kadar okuma,çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özeliğine sahip III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile I ve II sınıf otomotik olmayan aletleri (Kuyumcu ve eczane terazileri) periyodik muayeneleri yetkili servislerde yaptırılması gerekmektedir.

Bu bağlamda ilimize en yakın servis olan MNV Kalibrasyon Müh. Müş.San.Tic.Ldt. Şti ile anlaşmış bulunmaktayız. Terazilerinin iki yılık periyodik muayenesi dolanlar, ekte bulunan formu  doldurarak Odamıza en geç 01.02.2017 tarihine kadar teslim etmeleri gerekir.

Tarafımızca bu formlar ilgili firmaya teslim edilecek, firma resmi işlemleri yaptıktan sonra 65,25TL karşılığında odamızda terazilerin muayenesini yapacaktır. Terazilerin ne zaman ve ne şekilde odaya getirileceği daha sonra belirlenecektir.

Bu nedenle belirtilen tarihe kadar ekteki formu  tarafımıza teslim etmeniz, periyodik muayenesini 28 Şubat 2014 tarihine kadar yapmayanlara  3516 Sayılı Kanunun 14 ve 15 maddelerine göre ölçü aletleri başına 2.101 TL idari para cezası uygulanacaktır.  Mağdur durma düşmemeniz için yasal süre içinde başvurularınızı yapmanızı rica ederiz.

Form İçin Tıklayınız.

Mardin Eczacı Odası