2012 yılı protokolünün 3,7 maddesi kapsamındaki reçetelerin ( C grubu reçeteler) ayrı faturalandırması için gerekli düzenlemeler yapılmış olup; bu reçeteler Mayıs 2012 döneminde ayrı faturalandırılaca
2012 yılı protokolünün 3,7 maddesi kapsamındaki reçetelerin ( C grubu reçeteler) ayrı faturalandırması için gerekli düzenlemeler yapılmış olup; bu reçeteler Mayıs 2012 döneminde ayrı faturalandırılacak ve örnekleme yöntemine dahil edilmeden incelenecektir.
C grubu reçetelerin gönderim şekli ile SGK'ya tesliminde aşağıdaki hususlara dikkat edilecektir.
TESLİM EDİLECEK KUTUNUN EBATI VE RENKLERİ
C gurubu reçeteleri kutusu ebatı eski A ve B kutu ebatlarında olup (Yükseklik 9 cm, En 29 cm, Uzunluk 40 cm ) rengi beyaz olacaktır.
A- GRUBU REÇETESİ = SARI
B- GRUBU REÇETESİ =MAVİ
C- GRUBU REÇETESİ=BEYAZ
KAN ÜRÜNÜ VE YURT DIŞI =YEŞİL
DOSYA HAZIRLAMA VE TESLİM ETMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Reçete sahibinin ve ilaçları alan kişinin bilgileri ve imzaları, hekime ve reçete yazılan sağlık kuruluşuna ait bilgiler ve imzalar, eczaneye ait kaşe ve eczacının imzası, ilgili mevzuat koşullarını sağlayan reçetelerin, raporları ekli belgelerin ve kupürlerinin tam olduğu kontrol edilmelidir.
C grubu reçellerinde kutu içerinde fatura ve reçetelerin yanı sıra , Bölge Eczacı Odası tarafından onaylanmış icmal listesinin de konulması
Dört sayfa döküm özeti alınmalı ( Her grup için ayrı ayrı)
Üç sayfa döküm listesi alınmalı (her grup için ayrı aytı)
Fatura (1 asıl 2 suret) döküm özetine göre düzenlenmelidir. (her gurup için ayrı ayrı) reçeteler döküm listelerine göre sıralanmalı, doğru sıra numarası verilmelidir.
Her grup reçete,fatura, l