Değerli Meslektaşlarımız,
C Grubu reçetelerin Farmalnbox Reçete Tevzi Sistemine kayıt esnasında yapılan hatalar ve uyulması gerekenler aşağıda olup; bu hususlara uyulması, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için personellerinizin daha dikkatli olması için gerekli uyarıların yapılmasını önemle rica ederiz.
1. Reçeteler, Reçete Tevzi sistemine günübirlik girilecek, günü birlik girilmediği takdirde eczanenin elinde limit aşımından dolayı reçete kalması durumunda kesinlikle reçetesi tevziye kayıt edilmeyecek.
2. Reçetelerin günübirlik kayıt edilmesinden dolayı hasta mağduriyetleri yaşanmaktadır. Şöyle ki; hasta sistemde görünen sıradaki eczaneye gittiğinde eczane limit üzerinden kotasını doldurduğu halde reçeteleri zamanında kayıt etmediği için sırasının dolduğunu ve başka eczaneye gitmesini söylemektedir. Bunun yaşanmaması için reçeteler zamanında girilecek sıra diğer eczaneye gittiğin eczanenin elinde sisteme girilmesi için reçete kalmayacak. Kalması durumunda kesinlikle reçete kaydı yapılmayacak ve hasta mağduriyeti yaşattığı için gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır.
3. Reçete tevzi sisteminde reçete silme yapıldıktan sonra sistem bazen hata verip eczaneye tekrar bir limit vermektedir. Bu durumda eczane kendi limitini doldurup Odaya bilgi verecek, Oda sırayı kendisinden alıp diğer eczaneye verecektir. Limit takibi yapmayıp kendi kotası dışında sistem hatasını fırsat bilerek fazla verilmesi durumunda icmali kesinlikle onaylanmayacaktır.
4. TEBEOS’tan reçete tevzi sistemine aktarım yapıldığında sistem hata vermektedir. Bu nedenle TEBEOS’tan aktarım yapılmayacak.
5. Reçete tarihleri, reçete işlem numaraları ve reçetede yazılan adetleri reçete tevzi sistemine doğru bir şekilde girilmeyen eczanelerin icmalleri onaylanmayacak özelikle adetleri düşük yazıp sonradan değiştirme/düzeltme için odayı arayanların düzeltilmesi yapılmayacaktır. (Not. Reçete tarihi sisteme reçete ilk giriş yapıldığı anda yazılacak daha sonra değiştirilmiyor )
6. Hafta içi nöbetlerinde Oral Beslenme, Mor ve Turuncu reçete nöbetçi eczane tarafında karşılanmayacaktır. Hasta acil yeti söz konuysa mağdur olmaması için o günkü doz değerinde ilaç verilecek sonra sıradaki eczaneyle takas yapılacaktır.
7. Özelikle Oral Beslenme sırasında, sırası kendisine gelmeden (bir önceki eczanedeyken ) reçete karışlayıp kendisine geldiğinde onu sisteme kayıt eden eczanenin tespiti halinde (reçete tarihlerinden söz konusu tespit yapılacak) gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır.
MARDİN ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU